pondelok 28. augusta 2017

Čokoládovo-arašidové cupcakes

Ja osobne by som pokojne zjedla celý téglik arašidového masla na posedenie. A je to vonku! Môj veľký hriech :D. Ale ešte viac ako samotné arašidové maslo mám rada jeho spojenie s tmavou čokoládou, najlepšie keď ide ešte o horúce cesto, v ktorom sa arašidová plnka neodolateľne roztápa. Ak v tejto záľube slano-sladkého nie som sama, odporúčam vyskúšať recept na čokoládovo-arašidové cupcaky.








Na cca 12 kusov potrebujeme:
-          3 vajcia
-          200 g zmäknutého masla
-          200 g krupicového cukru
-          200 ml mlieka
-          250 g polohrubej múky
-          1 čajová lyžička kypriaceho prášku
-          4 polievkové lyžice kakaa
-          arašidové maslo (JEMNÉ)

Krém:
-          puding – horká čokoláda
-          300 ml mlieka
-          1 balík vanilínového cukru
-          2 polievkové lyžice krupicového cukru
-          30-40 g zmäknutého masla

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Pridáme mlieko, múku, kypriaci prášok a primiešame lyžice kakaa. Aj toho samotného dávam viac ako obvykle – cupcake má byť krásne tmavý a okrem plnky skrz na skrz čokoládový!  Pol  minúty mixujeme mixérom. Pečieme 18-20 minút.
Teraz prichádza na rad arašidové maslo ako plnka. Dáme ho do vrecka na zdobenie so stredne širokou špičkou. Na proces sa najlepšie hodí zošikmená špička, ale ak ju nemáme, stačí okrúhle zakončenie. Ešte za horúca zhora špičku pichneme do cupcaku a opatrne zatlačíme vrecko, čím arašidové maslo aplikujeme dovnútra. Maslo vplyvom horúceho cesta zvláčnie a doslova doň vsiakne. Čiže nastane dokonalé splynutie chutí. Dier na vrchu sa nebojte, na ne predsa ide krém.

Tip: Ak nemáte po ruke silné plátenné vrecko, minimálne arašidové maslo aspoň chvíľu pred aplikovaním miešajte lyžicou, alebo zohrejte vo vrecku v rukách, aby trocha zvláčnelo.

Postup na krém:
V 100 ml mlieku rozmiešame puding, vanilín a krupicový cukor. Zvyšných 200 ml vlejeme do hrnca a necháme ho mierne zohriať. Potom doň pridáme zmes a za stáleho miešania povaríme ako klasický puding. Keď hmota zhustne, premiestnime ju do misky a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby nevznikla pudingová „kôrka“. Je veľmi dôležité, aby malo maslo a puding približne rovnakú izbovú teplotu. Potom maslo po kúskoch  mixérom na najnižšom stupni vmixujeme do pudingu a máme hotový krém. Krém dáme do vrecka na zdobenie a ľubovoľne aplikujeme na cupcaky. Je dobré ho potom nechať aspoň na chvíľu zachladiť v chladničke.



Polly


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ